MARRIAGE AND ANNULMENT

The Sacrament of Marriage is a covenant by which a man and a woman establish in the presence of God and His Church a lifetime partnership, which by nature is ordered for the good of the spouses and the procreation of children. Pastors & deacons , if you have any anwers to the questions below, please feel free to share your ideas. My apology, I don't answer your questions anymore to avoid confusions. Just approach your parish priest for advice. home:http://catholicmarriages.blogspot.com/

Friday, June 17, 2005

PSYCHOLOGICAL INCAPACITY

I WAS MARRIED IN A CATHOLIC CHURCH IN THE PHILS. ON JUNE 27, 1992. ON JULY 28, 1994, I FILED FOR A DECLARATION OF NULLITY OF MARRIAGE IN MANILA ON THE GROUND OF PSYCHOLOGICAL INCAPACITY AND THIS WAS GRANTED ON SEPT. 06, 1995.

IN 1998, I LEFT THE PHILIPPINES AND IS NOW PRESENTLY LIVING IN NEW YORK. I GOT MARRIED HERE LAST DEC. 01, 2003 AND THE WOMAN I MARRIED IS FROM THE PHILIPPINES.

MY FORMER SPOUSE HAS ALREADY ENTERED INTO A NEW RELATIONSHIP AND HAS NOW A CHILD.
I INTEND TO FILE FOR A CHURCH ANNULMENT AND I WOULD LIKE TO KNOW IF IT IS POSSIBLE FOR ME TO FILE THE SAME HERE IN NEW YORK WITHOUT A NEED FOR ME TO TRAVEL BACK TO THE PHILIPPINES. HOW LONG WILL IT TAKE BEFORE THIS CASE BE FINALIZED? WHO SHOULD I APPROACH FIRST? CAN I FILE THIS AT ST. PATRICK'S CATHEDRAL? HOW ABOUT IF MY FORMER SPOUSE WOULD NOT COOPERATE IN THE ANNULMENT PROCESS? PLEASE LET ME KNOW WHERE AND HOW TO START. I HAVE SOME MORE QUESTIONS BUT I DO NOT KNOW WHOM TO TALK TO.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home